top of page
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • LinkedIn Social Icon

Honours  |  HRM Hogeschool Utrecht

Honours

Interviews met honoursstudenten en -docenten  van HRM:
 
​
​

 

 

 

 

 

Hedwigh Verbruggen

Coördinator Honours HRM 

​

Hoe ben je betrokken geraakt bij honours?
Eigenlijk heel toevallig omdat een collega uitviel. Ik werd gevraagd om de honoursmodule leiderschap op te gaan zetten en al snel daarna mocht ik ook honours voor de hele opleiding HRM gaan coördineren.

Waarom spreekt honours jou aan? 
Heel eerlijk gezegd leek honours me maar een elitair en saai programma. Ik werkte toen minder aan de HU en meer voor mijn eigen bedrijf, dus ik had er ook niet echt veel informatie over. Toen ik me erin verdiepte werd ik ongelofelijk enthousiast. Dit was het soort onderwijs dat ik zelf vroeger had willen volgen. En ik heb altijd veel naast mijn studie gedaan. Daar had ik toen best credits voor willen krijgen.

 

Waarom vind je het belangrijk voor studenten om hieraan deel te nemen?

Niet iedereen die de wereld een stuk mooier kan maken heeft perse de hoogste cijfers. Echte impact hebben vraagt passie, persoonlijk leiderschap, een open mind, ambitie en lef om het onbekende aan te gaan. En honours stimuleert dit. Daar zijn we als HU trouwens heel vernieuwend in, zelfs internationaal vinden collega universiteiten ons interessant. En wist je dat we in Nederland de enige HRM opleiding zijn die zo gericht op honours inzet!

 

Neemt honours in zijn geheel veel tijd in beslag?

Ik ben op veel manieren actief met honours. Buiten de coördinatie bij HRM, leid ik samen met een expert uit het werkveld het HU brede trendwatcher project en ben ik lid van de HU brede honours commissie die nadenkt over het honours beleid van de hele HU.

 

Wat is jouw rol in het honourstraject?

Ik ben altijd graag breed betrokken bij wat ik doe. Ik vind het belangrijk dat er een totaalconcept ligt. Dus ik houd met eigenlijk wel met alle aspecten bezig. Als je wat wil doen met honours of een ster wil aanvragen, dan denk ik met je mee. Ook beoordeel ik samen met de honours jaardocenten (Fenke, Sylvie, Nathalie en Josje) de steraanvragen. En ik verzorg de communicatie en PR, jaarplannen etc. etc.

​

Kan jij kort vertellen wat voor jou de toegevoegde waarde was om voor Honours te kiezen?
VLNR: Saskia Grootens,Liza van Megen
​
​
​

 

​

 

​

Liza van Megen (alumnus)

In 2012 ben ik met enthousiasme aan mijn HBO-studie, Human Resource Management, begonnen. Ik volgde netjes de colleges en was altijd aanwezig bij de groepsprojecten, maar gedurende dit studiejaar miste ik al snel iets. Ik miste een stukje verdieping en extra uitdaging. Via een docent, Miranda Inklaar, ben ik op de hoogte gebracht van het Honoursprogramma bij de Hogeschool Utrecht. Toch werd ik niet meteen enthousiast over dit programma. De verplichte modules stonden mij een beetje tegen, maar ik werd wel enthousiast over de mogelijkheid om iets “extra’s” op te kunnen pakken naast het reguliere studieprogramma.

 

Uiteindelijk heb ik in mijn eerste studiejaar mijn Propedeuse behaald en ben ik vervolgens begonnen aan mijn tweede studiejaar. Vanaf dat studiejaar vielen voor mij een aantal puzzelstukjes in elkaar. Tijdens een Honoursbijeenkomst raakte ik in contact met Timo Weijman, een mede HRM-student. Timo was toen bezig met het opstarten van zijn eigen bedrijfje, Future 4 Talent (F4T). Met dit bedrijfje wilde Timo de schakel vormen tussen het bedrijfsleven en studenten, waarbij hij talentvolle studenten wilde verbinden aan bedrijven, instellingen of zelfstandigen voor een stage, afstudeeropdracht, project of bijbaan. Tijdens mijn tweede studiejaar heb ik samen met Timo F4T verder uitgebouwd en zijn we ook bezig geweest met de ontwikkeling van een online platform. De samenwerking met Timo is mij, tijdens mijn studie, heel goed bevallen. Op deze manier kon ik in mijn eigen tijd meer verdieping aanbrengen in mijn studie, extra werkervaring opdoen en sparren met een mede studiegenoot. In mijn derde studiejaar begon ik mijn stage bij PGGM. Tijdens mijn stage was ik ook op zoek naar meer verdieping. Deze extra uitdaging heb ik toen gevonden in een onderzoek naar diversiteit & inclusiviteit bij PGGM. Ik heb met dit onderzoek gekeken naar de mogelijkheden voor het creëren van een inclusieve organisatiecultuur bij PGGM.

 

Uiteindelijk heb ik met bovengenoemde projecten de Honourssterren: vakbekwaamheid en gedrevenheid behaald. Daarnaast ben ik dit jaar vanuit de Hogeschool Utrecht ook genomineerd voor HR Talent of the Year 2016. Deze nominaties zijn een hele mooie waardering op het werk wat ik de afgelopen drie jaar heb afgeleverd, maar ik denk dat ik de verdieping, waardering vanuit de hogeschool en extra uitdaging nog het meest waardeer. Het Honoursprogramma vanuit de HU kan ik dan ook iedereen aanraden. Als student kan je kiezen voor het “vaste” programma met de modules, maar je kan ook kiezen voor eigen projecten zoals ik dat heb gedaan.

 

Mijn studieperiode heb ik altijd gezien als de tijd waarin je jezelf verder kan ontwikkelen en uitdagen. Het Honoursprogramma vanuit de Hogeschool Utrecht is een hele mooie toevoeging aan deze profileringsruimte van studenten. Mocht je twijfelen of verder willen praten over mijn opgedane werkervaring en Honours projecten, dan kan je via: lizavanmegen1@hotmail.com met mij contact opnemen.

​

Saskia Grootens (jaar 4)

 

“Ik verveel me snel en ik kan niet goed stilzitten. Honours + andere dingen zoals commissies en bestuur zorgen er eigenlijk alleen voor dat ik doe wat ik leuk vind (en ook een beetje ontdek wat ik wel/niet leuk vind. De extra credits zijn gewoon heel goed meegenomen”

 

Heb je er veel tijd in moeten steken?

 

“Naar mijn mening moet je iets zoeken of doen dat je leuk vindt, dan maak je er tijd voor en daar hoef je niet over na te denken

 

Neem een studentenvereniging, je maakt tijd om te borrelen, je maakt tijd om met je club te zijn, daardoor lijkt het je misschien leuk om wat meer te doen; je gaat in een commissie, je vergaderd, je hebt het leuk en je zet iets vets neer met zo’n groep. Dan is het ook niet van “ja eigenlijk geen tijd, maarja ik moet toch wat terugdoen voor de vereniging”

 

Zo kijkt ik naar honours, extra credits krijgen voor niks.. ik doe wat ik leuk vindt. Dat “kost” me niks en levert me juist veel op.”

 

Wat levert het voor jou op?

 

“Het gaat mij voornamelijk om de ervaring op te doen. Ontdekken wat ik wel/niet leuk vindt.  Kan vaag klinken, maar dat is ook erg afhankelijk van hoe/wat je doet bij honours. In het algemeen heeft honours me veel opgeleverd dat ik mezelf makkelijker in onbekende situaties gooi en hoe ik mezelf/een project red.

 

Als mensen niet aan honours beginnen omdat ze geen tijd hebben, dan moeten ze het eens omdraaien; wat doen ze nu dat het zo druk maakt? En is dat niet honourswaardig?”

​

bottom of page